Lënda: PSIKOLOGJI                               Gr: B

1.Ne drejtim dhe orjentimin e sjellve dhe veprimve te njeriut ndikojn ?

2.Sheno motivet sociale-psikologjike ?

3.Ne cilin grup te ndjenjave hyn suksesi?

4.Cilat nga keto pasi qe shfaqen nuk zgjasin shum dhe gjuhen?

5.Sheno emocionet pozitive?

6.Qka quajm adoleshenc dhe sheno fazat e pjekuris ?

7.Per qka sherbejn kontaceptivet ?

8.Ku mbeshteten sjelljet dhe veprimet e pavetedishne te njeriut ?

9.Insulina hormon i cilkes gjender eshte ?

10.Qka quajm perceptim?

              Lënda: PSIKOLOGJI                               Gr: D

1.Perkufizimi i psikologjis si shkenc ?

2.Pikpamja empiriste ne psikologji ?

3.Drejtimi biheviorist ?

4.Qka studion psikologjia sociale ?

5.Cilat jane metodat dhe teknikat e hulomtimit ne psikologji ?

6.Qfar rendesie paraqet sistemi nervor per jeten dhe proceset psikike ?

7.Cilat jan gjendrat endokrine ?

8.Si quhen qelizt nervore dhe qka jan dendritet e qka neoritet ?

9.Nga se perbehet sistemet nervore qendrore ?

10.Qfar rendesie paraqet talamusi-hipotalamusi ?

                    Lënda: PSIKOLOGJI                               Gr: A

1.Qka quajm perceptim?

2.Cilat jan veqorit e perceptimve?

3.Qka jan halucinacionet?

4.Sheno motivet bilogjike?

5.Qka quajm emocion?

6.Sheno emocionet negative?

7.Qka jan pasionet dhe sheno disa nga ato?

8.Qka kuptojm me stres?

9.Si quhet mosha 2javore e foshnjes?

1.Sheno rreth ciles mosh femija pergjigjet kur e thirrim ne emrin etij?

                                                    Lënda: GJUHË SHQIPE                               

1.Cilen periudh kohore kap shqipja e mesme ?

2.Me cilat gjuh ka ngjajshmeri gjuha shqipe ?

3.Qfar lloj te folmesh kemi perveq dialektve ?

4.Formo se paku 6 emra abstrakt me prapashtesen SI ?

5.Sipas konceptit bashkohor struktural ne qfar mardhenje jan gjuha dhe ligjerimi ?

6.Qka quajm dekodim ?

7.Qka jan perseritjet ?

8.Qka eshte anadiploza ?

9.Cilat jan mjetet qe shprehin mbrendin e fjalis ne gjuhen shqipe ?

10.Cilat jan elementet kryesore te intonacionit ?

11.Cilat jan foljet modale ?

12.Zgjedho foljen RRi ne menyren urdherore ne kohen e tashme ?

                                                    Lënda: FILOZOFI                                                                          Gr:B                                                                          

1.Lidhur me jeten dhe vdekjen cili filozof tha "te jetosh do te thor te vdesesh" ?

2.Sipas filozofit franqez Zh.Pol.Satri lidhur me vdekjen e ne vepren e tij thot ?

3.Sipas levizjes spirutale New Age-Epkoa e re,qfar rendesie paraqet planety yn-Toka ?

4.Shën Agustini ciles rrym filozofike i takon ?

5.Cili filozof the se'njeriu esht para se gjithash kafsh simbolike" ?

6.Cilat jan pikpamjet ma te njohura filozofike me te cilen merren historia dhe filozofia ?

7.Qka eshte "Dyshimi Kartezian"

8.Cilat jan pikpamjet kryesore filozofike mbi qeshtjen e njohjes ?

9.Qka eshte empirizmi dhe kush jan perfaqsuesit kryesor te saj

10.Cila pikpamje filozofike thot se"njohja filoon me an te shqisave"

                                                    Lënda: BIOLOGJIA                                                                     Gr:B                   

1.Nje molekul yndyrore e thjesh perhebet nga ?

2.Substancat qe nuk treten ne ujë quhen ?

3.Pentoza si sheqer ?

4.Kush jan organizmat autotrof ?

5.Cilat jan produktet e procesit te frymarrjes ?

6.Auxinet,Giberelinet i takojn grupit te hormonve ?

7.Teprica e vitaminave ne organizmin njihet si ?

8.Si behet shumimi vegjetativ te bimet ?

9.Pjeset pjellore te lules jan ?

10.Qeshte fekondimi ?

11.Me qka karakterizohet organizmat hermafrodit ?

12.Sheno jeset e spermatozoidit dhe trego rolin e bishtit ?